22 de novembre, 2007

Ovelles Negres

Últimament sembla que està de moda el tema de les ovelles negres.

Al Barça per les declaracions del Jose Edmilson que encara cap altre jugador ha desmentit. A cap jugador de la resta de la plantilla li han agradat les declaracions però cap d'ells ha desmentit el que diu.
No es comparable amb el "problema" d'Etoo a Vilafranca que va ser una escalfada. Sembla que aquestes declaracions són reflexionades i gens vehements.

Més ovelles negres hem trobat al judici per la crema de les fotos del Monarca Espanyol. De nou un jutge vulnera el dret d'un ciutadà a parlar en la seva llengua.
He sentit a alguna emissora de radio que existeix la llei que només es te dret a parlar en la comunitat autònoma. Estic segur que la llei dirà això però és clar que si estàs a un jutjat de fora de la teva "comunitat" com els que hi ha a la teva comunicat no pots parlar en la teva llengua, però d'Audiència Nacional només hi ha una en tot l'Estat, això significa que no tindrem la oportunitat de fer servir la nostra llengua mai.

Cada vegada tinc menys clar el tema de la llengua co-oficial. De fet hi ha una llengua de primera i una altra de segona encara que ens faci mal. No podem comparar la nostra situació amb la de Bèlgica, tan de bo. Allà les llengües tenen la mateixa importància i el mateix tractament.

El pitjor és que ningú no reacciona quan es vulneren els drets.

Tot plegat molt penós.